Premiär: Food Corner

Här kommer första inlägget från Claes Lundberg. Han kommer ge tips och inspiration kring mat och dryck med ojämna mellanrum. Varsågoda:

A little story about blast

Istället för att slänga blasten går det ofta att använda den till mat och matlagning, gärna ekologisk eller kravmärkt för att slippa besprutning.

Blasten, eller bladen om man så föredrar, från rödbeta går utmärkt att steka i en panna med lite smör, vitlök och en skvätt citron, lime eller äppelcidervinäger som ett tillbehör till det mesta. Funkar också fantastiskt bra att göra en pesto med rödbetsblasten istället för att använda den traditionella basilikan.

Rödbetsblasten innehåller dessutom flera saker som är bra för kroppen. Bl.a. mer kalcium och magnesium än vad som finns i spenat som en jämförelse.

Blasten från rädisor används med fördel i en sallad eller kanske en chimichurri med sting.

Morotsblast funkar riktigt bra till en gremolata eller tapenade.

 Allt ovanstående dessutom trevliga tillbehör till grillat av olika slag.

 Let the summer be a blast!